InicioComunicación#PeuDeFoto: El discurs de Leonor (SER Catalunya)

#PeuDeFoto: El discurs de Leonor (SER Catalunya)

Segona intervenció, amb la secció #PeuDeFoto, dins el programa de @JosepCuni a @SERCatalunya ‘Aquí, amb Josep Cuní’ @AquiCuni

En aquesa ocasió, analitzem el primer discurs públic de la princesa Leonor amb la Mariángel Alcázar.
Algunes pistes:

  • La princesa Elionor complia 13 anys, la mateixa edat en què el seu pare va fer el seu primer discurs l’any 1981 al Principat d’Astúries amb 20 paraules: «He volgut que les primeres paraules en públic que pronuncio en la meva vida tinguin com a marc aquest Principat d’Astúries «. Leonor en va pronunciar 55.
  • És el seu tercer gran acte, que li serveix d’aprenentatge per al futur. Al setembre, i com ja va fer el seu pare l’any 1977, va anar a Astúries a celebrar els 1.300 anys del regne d’Astúries i els centenaris de la coronació de la verge de Covadonga i del parc nacional dels Picos de Europa. Al gener, rebia de mans del seu pare el Toisó d’Or.
  • Colors: sobri. Era un acte seriós. El seu vestit blau contrastava amb el vermell del faristol, però quedava bé amb la resta de l’escenari. Unes escales, del mateix color del faristol, l’esperaven, i una persona estava llesta per a col·locar-les.
  • Va llegir tres frases de l’Article 1, carregades de simbolisme perquè fan referència al fet que la Monarquia parlamentària és la forma sobre la qual se sustenta l’Estat espanyol. En temps en què la monarquia està més deslegitimada que mai segons les enquestes, es van escollir aquestes tres frases.
    El text el tenia escrit en lletres majúscules, i l’havia practicat molt bé. També, el fet d’aixecar el cap i la mirada mentre anava llegint.

Audio: pots escoltar aquí la meva intervenció (2.11.2018)

 

Otros contenidos

Observatorio Trump: El carisma mesiánico

El consultor político Antoni Gutiérrez-Rubí presenta ‘Observatorio Trump’, un espacio en el que analiza para EL PAÍS la comunicación política de Donald Trump durante su segundo...

ZL 139. El odio a la democracia

El odio a la democracia Autor: Jacques Rancière Editorial: Amorrortu Editores (primera edición, 2006) (reimpresión en 2022) Sobre el autor Jacques Rancière es profesor emérito de Estética y...

Desolación

En una época en la que la vida parece estar a un clic de distancia, las y los jóvenes de entre 18 y 29...

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.