Good News, Catalunya!

El pessimisme és contagiós… i l’optimisme, també.
Us presento aquesta iniciativa inspiradora i humil que vol ser la meva petita contribució per crear un marc de confiança en les nostres possibilitats.

Daniel Goleman
diu que l’optimisme i l’esperança impedeixen caure en l’apatia, la desesperació o la depressió enfront de les adversitats. Els pessimistes consideren que els contratemps constitueixen quelcom irremeiable i reaccionen davant l’adversitat assumint que no hi ha res que ells puguin fer perquè les coses surtin millor i, per tant, no fan res per canviar el problema.

En un escenari de crisi econòmica, on l’apatia i el pessimisme inunden les converses i els mitjans de comunicació, és complicat que reneixi l’optimisme. Les notícies pessimistes contagien i porten a actituds derrotistes, a el “ningú fa res”, perquè es creu que res no funciona, a la desconfiança en les pròpies possibilitats per superar la situació. I des del desànim no és pot construir.

En aquest context, l’espai Good News, Catalunya! vol contribuir a superar aquesta situació, generant un clima de més confiança en el nostre país, les nostres institucions, les nostres empreses i els nostres emprenedors.

En un ambient de serioses dificultats cal fer esforços per donar visibilitat als petits passos que ens il·luminen el camí, per això Good News, Catalunya! vol ser un altaveu que posi en valor totes aquelles informacions que mostrin l’excel·lència, el reconeixement nacional o internacional, aquelles idees, iniciatives i èxits que sovint són ignorats, o poc coneguts a casa nostra, i que, mitjançant una àmplia difusió a través de la xarxa i d’altres mitjans de comunicació, poden contribuir a enfortir l’orgull de país i oferir un missatge d’optimisme. En definitiva, petits missatges d’esperança i confiança en el futur que confio que també serveixin  com a generador de “pistes” i puguin ser inspiradors per a altres empreses i organitzacions.

Fa mesos que treballem en aquest espai compilant informació, si creieu que hi ha alguna notícia que val la pena que sigui inclosa estarem encantats d’incorporar-la, si ens la feu arribar a: goodnewscatalunya@gmail.com

Alguns dels criteris per a la selecció dels continguts són:
Informacions i notícies de caràcter positiu: reconeixements, premis, iniciatives innovadores o d’èxit…També de mitjans de comunicació de fora del país que de vegades tracten notícies que no és recullen a casa nostra ja que, malahurdament el focus d’atenció se centra puntualment en altres preocupacions.

Àmbit català: persones, entitats, institucions o iniciatives catalanes o que hi tenen alguna relació o benefici per a Catalunya.

I, sobre la tipologia d’informacions, pensem en notícies d’àmbits molt diversos. Fins el moment, s’han incorporat bones notícies sobre economia, cultura, turisme, gastronomia, reconeixements internacionals, medicina, medi ambient, ciència, TIC, universitats…, però, com és natural, estem oberts a la creació de noves categories.

Espero que us interessi i que us animeu a fer les vostres aportacions.
Seguiu-nos a Twitter: @GoodNewsCAT

Etiquetas: ,

Comentarios sobre: Good News, Catalunya!

 1. Pingback: Antoni Gutiérrez
 2. Pingback: Good News Catalunya « Gabriel Jaraba
 3. Pingback: Imma Aguilar Nàcher
 4. Pingback: Javier Majan .·.
 5. Pingback: José Ramiro Pastor
 6. Pingback: Cristina Trias
 7. Pingback: Francesc Rossinyol
 8. Pingback: mercè perelló
 9. Pingback: jfreixanet
 10. Pingback: Meritxell Rabadà
 11. Pingback: Xavier Peytibi
 12. Pingback: Mertxe Pasamontes
 13. Pingback: DataNauta
 14. Pingback: nuriavega
 15. Pingback: Anna Dominguez Pons
 16. Pingback: Marco Cimino
 17. Pingback: Judith Gallimó
 18. Pingback: Gabriel Pernau
 19. Pingback: Omaira Beltrán
 20. Pingback: Xavier Riudor
 21. Pingback: Xavier Riudor
 22. Pingback: Carme Sánchez Martín
 23. Pingback: Meius Ferrés
 24. Pingback: La Magnética
 25. Pingback: Somiatruites
 26. Pingback: Eladi
 27. Pingback: Edgar Falgueras
 28. Pingback: Mercè Mulet
 29. Pingback: Mercè Mulet

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.