InicioComunicaciónGood News, Catalunya!

Good News, Catalunya!

El pessimisme és contagiós… i l’optimisme, també.
Us presento aquesta iniciativa inspiradora i humil que vol ser la meva petita contribució per crear un marc de confiança en les nostres possibilitats.

Daniel Goleman
diu que l’optimisme i l’esperança impedeixen caure en l’apatia, la desesperació o la depressió enfront de les adversitats. Els pessimistes consideren que els contratemps constitueixen quelcom irremeiable i reaccionen davant l’adversitat assumint que no hi ha res que ells puguin fer perquè les coses surtin millor i, per tant, no fan res per canviar el problema.

En un escenari de crisi econòmica, on l’apatia i el pessimisme inunden les converses i els mitjans de comunicació, és complicat que reneixi l’optimisme. Les notícies pessimistes contagien i porten a actituds derrotistes, a el “ningú fa res”, perquè es creu que res no funciona, a la desconfiança en les pròpies possibilitats per superar la situació. I des del desànim no és pot construir.

En aquest context, l’espai Good News, Catalunya! vol contribuir a superar aquesta situació, generant un clima de més confiança en el nostre país, les nostres institucions, les nostres empreses i els nostres emprenedors.

En un ambient de serioses dificultats cal fer esforços per donar visibilitat als petits passos que ens il·luminen el camí, per això Good News, Catalunya! vol ser un altaveu que posi en valor totes aquelles informacions que mostrin l’excel·lència, el reconeixement nacional o internacional, aquelles idees, iniciatives i èxits que sovint són ignorats, o poc coneguts a casa nostra, i que, mitjançant una àmplia difusió a través de la xarxa i d’altres mitjans de comunicació, poden contribuir a enfortir l’orgull de país i oferir un missatge d’optimisme. En definitiva, petits missatges d’esperança i confiança en el futur que confio que també serveixin  com a generador de “pistes” i puguin ser inspiradors per a altres empreses i organitzacions.

Fa mesos que treballem en aquest espai compilant informació, si creieu que hi ha alguna notícia que val la pena que sigui inclosa estarem encantats d’incorporar-la, si ens la feu arribar a: goodnewscatalunya@gmail.com

Alguns dels criteris per a la selecció dels continguts són:
Informacions i notícies de caràcter positiu: reconeixements, premis, iniciatives innovadores o d’èxit…També de mitjans de comunicació de fora del país que de vegades tracten notícies que no és recullen a casa nostra ja que, malahurdament el focus d’atenció se centra puntualment en altres preocupacions.

Àmbit català: persones, entitats, institucions o iniciatives catalanes o que hi tenen alguna relació o benefici per a Catalunya.

I, sobre la tipologia d’informacions, pensem en notícies d’àmbits molt diversos. Fins el moment, s’han incorporat bones notícies sobre economia, cultura, turisme, gastronomia, reconeixements internacionals, medicina, medi ambient, ciència, TIC, universitats…, però, com és natural, estem oberts a la creació de noves categories.

Espero que us interessi i que us animeu a fer les vostres aportacions.
Seguiu-nos a Twitter: @GoodNewsCAT

Otros contenidos

La encrucijada climática en la contienda electoral de Estados Unidos: la punta del iceberg de la batalla anti-woke

GUADALUPE DEL VALLE Este artículo forma parte de la serie de contenidos del espacio ELECCIONES USA 2024, donde irán escribiendo distintas firmas invitadas. El clima se ha...

ZL 129. Hiperconectados: Cómo comunicarse en el siglo XXI

Hiperconectados: Cómo comunicarse en el siglo XXI Autor: Eduardo Arriagada (@earriagada) Editorial: Editorial Forja (2023) Comprar: Editorial Forja, Casa del Libro, entre otros  Sobre el autor Es periodista y...

La brecha

Las personas que tenemos fe en la humanidad no podemos ignorar las alertas ni las amenazas. Solo una actitud vigilante y beligerante en defensa...

29 COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.