InicioOtrosZW 378. Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2013

ZW 378. Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2013

L’Anuari Mèdia.cat és un projecte de periodisme d’investigació de l’observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Catalunya per treure a la llum 15 temes silenciats pels mitjans de comunicació catalans durant l’any 2013. Els seus impulsors creuen en el «periodisme d’investigació crític i rigorós» i el duen a la pràctica de forma col·laborativa. Aquí podeu descarregar els Anuaris anteriors, en diferents formats.

L’Anuari de 2014 presentarà quinze reportatges en profunditat sobre quinze temes que durant l’any 2013 no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu és aconseguir situar-los en l’agenda dels mitjans i omplir els buits que deixen els silencis amb periodisme crític.

Enguany, l’Anuari amplia els suports de l’àmbit docent fins a sis universitats. Repeteixen la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València i la Universitat de Vic, i s’incorporen al projecte la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Lleida. Un estudiant de Periodisme de cadascun d’aquests centres realitzarà un dels reportatges de l’Anuari sota la supervisió del centre i dels coordinadors del projecte.

L’equip de redacció de Mèdia.cat i l’Anuari han treballat amb un llistat d’un centenar de candidats a «tema silenciat». Per elaborar el llistat, han anat monitoritzant l’actualitat durant tot l’any 2013 i seleccionant aquells temes que han tingut menys ressò. També han fet un buidatge de diverses publicacions, han realitzat una sèrie de contactes amb periodistes que treballen a mitjans i entrevistes amb diversos col·lectius socials per esbrinar quines han estat les matèries que, al seu parer, han gaudit de menys espai als mèdia.

Els quinze temes finalment seleccionats són els que, segons el criteri del Grup de Periodistes Ramon Barnils, han tingut menys ressò als mitjans. En aquest moment, una quinzena de periodistes estan treballant-los i investigant-los.

Tot i haver aconseguit el repte de poder finançar l’Anuari, i en només 15 dies, encara sou a temps de contribuir-hi a través de la campanya de microfinançament engegada a la plataforma verkami. Queden poc més de 25 dies, animeu-vos!

Podeu seguir la informació associada a Twitter @MediacatCat, @GrupBarnils #AnuariMediacat

Publicado en: Zona Web

Otros contenidos

Presentación del libro: «La biografía en comunicación política» (Santiago Castelo)

Tras defender su tesis doctoral en la UPF el pasado mes de febrero, Santiago Castelo (@SantiagoCastelo), consultor de comunicación y director adjunto de Ideograma, presenta...

Nueva investigación de nuestra Cátedra Ideograma-UPF de Comunicación Política y Democracia

Esta semana se ha presentado ante los medios el nuevo estudio sobre credibilidad informativa de nuestra Cátedra Ideograma-UPF de Comunicación Política y Democracia: Desinformación...

ZL 126. Democracia de trincheras. Por qué votamos a quienes votamos

Democracia de trincheras Por qué votamos a quienes votamos Autores: Lluís Orriols (@LluisOrriols) Editorial: Ediciones Península (2023) Colección: Atalaya Comprar: Planeta de libros; Casa del Libro; FNAC; entre otros. Sobre el...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.