InicioComunicaciónZW. 430 Jornada de l’e-participació europea. e-Participation Day

ZW. 430 Jornada de l’e-participació europea. e-Participation Day

http://e-participation-day.internetsocial.cat

El dijous, 7 de maig, se celebrarà a Barcelona la Jornada de l’e-participació europea, al Cibernàrium–Edifici MediaTIC. Aquest esdeveniment és una de les moltes accions que tindran lloc en el marc del Dia Europeu de l’e-Participació, que busca donar a conèixer les eines en línia que té la ciutadania al seu abast per a la participació democràtica en la política de la Unió Europea i fomentar-ne l’ús. El projecte  Enabling European e-Participation (Facilitant l’e-Participació Europea) es va posar en marxa a finals de febrer amb 13 socis: La xarxa europea de telecentres Telecentre Europe i dotze de les seves organitzacions membres i col·laboradores, entre les quals estan la Xarxa Punt TIC i el Teb.

Aquest és el programa previst, en el marc del qual, tindrem l’oportunitat de parlar d’apps4citizens, i en el qual tinc el plaer de fer una breu intervenció inicial parlant de Tecnopolítica:

09:00h Recepció dels participants.
09:30h Benvinguda a càrrec del Sr. Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Departament d’Empresa i Ocupació. Generalitat de Catalunya.
09:35h Presentació de Cobertura Mòbil, un projecte participatiu que permetrà crear, amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils, un mapa de la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país. A càrrec del Sr. Jordi Puigneró.
09:50h La tecnopolítica. Sr. Antoni Gutiérrez-Rubí (intervenció enregistrada en vídeo), professor de comunicació a diferents universitats, consultor polític i director de Ideograma.
10:05h Conferència-debat: La tecnopolítica i la participació dels ciutadans. Sr. Ismael Peña, professor de Societat de la informació, eGov a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Director d’Innovació a la Fundació Bofill.
11:00h Pausa cafè, espai de networking entre els assistents.
11:30h El projecte apps4citizens: aplicacions tecnològiques que incentivin l’acció social i política en diferents àmbits. Sr. Ricard Espelt, investigador a ICT4RD de la UOC i Consultor de Societat de la Informació a Ideograma.
12:00h Apps4Transparency, accés dels ciutadans a la informació relacionada amb la gestió del Govern municipal. Iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’organització de Barcelona Digital Centre Tecnològic.
12:30h Tallers participatius: Europa: Eines digitals i participació política. Tallers a càrrec de dinamitzadors i de l’Oficina tècnica de la Xarxa PuntTIC.
13:45h Cloenda-clausura. Sr. Carles Agustí, Comissionat de Participació i Associacionisme, responsable del projecte de Govern Obert de l’Ajuntament de Barcelona.

Podeu seguir tota la informació relacionada a Twitter: @punttic #eParticipació i fer aquí la inscripció (gratuïta).

Enllaços associats:
Facilitando la e-Participación europea

Publicat a : Zona Web

Otros contenidos

Etimologías políticas

La materia prima de la política son las palabras: con ellas configuramos la realidad, relacionamos causas y efectos, establecemos objetivos y prioridades, y mostramos...

La nostalgia como arma de campaña

XAVIER PEYTIBI Este artículo forma parte de la serie de contenidos del espacio ELECCIONES USA 2024, donde irán escribiendo distintas firmas invitadas. En 1688, el médico suizo...

¿Puede ganar Biden si EEUU está triste?

FRANZ VON BERGEN Este artículo forma parte de la serie de contenidos del espacio ELECCIONES USA 2024, donde irán escribiendo distintas firmas invitadas. EEUU cayó por primera...

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.