Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies influencien la nostra comunicació i acció polítiques

visual thinking

Aquest passat dijous, 2 de març, vaig tenir el plaer de participar en una de les sessions formatives d’un Mestratge organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i dirigit a directius i directives. La xerrada va tenir lloc a la seu de la Direcció de Comunicació interna, Desenvolupament i Atenció al Personal, Gerència de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió vaig parlar de Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies (relacions, fluxes, dades…) influencien la nostra comunicació i acció polítiques. Primer els mapes, les noves cartografies. Després la visualització, segon pas del pensament visual (visual thinking). Sense mapes mentals no hi ha orografia d’allò social. Sense mapa mental, la política no té brúixola. És imprescindible un empelt del pensament visual en la cultura política tradicional. Es tracta de repensar, més que pensar, simplement. Es necessitem noves solucions i no les trobarem sense noves mirades, sense noves perspectives.

Aquest és el document PPT que va acompanyar la meva intervenció:

Etiquetas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.