InicioComunicaciónManeres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies influencien la...

Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies influencien la nostra comunicació i acció polítiques

Aquest passat dijous, 2 de març, vaig tenir el plaer de participar en una de les sessions formatives d’un Mestratge organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i dirigit a directius i directives. La xerrada va tenir lloc a la seu de la Direcció de Comunicació interna, Desenvolupament i Atenció al Personal, Gerència de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió vaig parlar de Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies (relacions, fluxes, dades…) influencien la nostra comunicació i acció polítiques. Primer els mapes, les noves cartografies. Després la visualització, segon pas del pensament visual (visual thinking). Sense mapes mentals no hi ha orografia d’allò social. Sense mapa mental, la política no té brúixola. És imprescindible un empelt del pensament visual en la cultura política tradicional. Es tracta de repensar, més que pensar, simplement. Es necessitem noves solucions i no les trobarem sense noves mirades, sense noves perspectives.

Aquest és el document PPT que va acompanyar la meva intervenció:

Otros contenidos

Hojas en blanco

El pasado fin de semana estallaban las protestas en diferentes ciudades de China contra las políticas de covid cero. La ola de manifestaciones comenzó...

Personalidad

El informe DataReportal, publicado en el 2020 por We Are Social y Hootsuite, destacaba uno de los cambios drásticos que nos trajo la pandemia...

Automatizar la política

El primer ejemplo en la automatización industrial se remonta al 1801 con la patente de un telar automático que revolucionó la industria textil. Desde...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.