InicioComunicaciónManeres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies influencien la...

Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies influencien la nostra comunicació i acció polítiques

Aquest passat dijous, 2 de març, vaig tenir el plaer de participar en una de les sessions formatives d’un Mestratge organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i dirigit a directius i directives. La xerrada va tenir lloc a la seu de la Direcció de Comunicació interna, Desenvolupament i Atenció al Personal, Gerència de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió vaig parlar de Maneres de veure, maneres de pensar. Com les noves cartografies (relacions, fluxes, dades…) influencien la nostra comunicació i acció polítiques. Primer els mapes, les noves cartografies. Després la visualització, segon pas del pensament visual (visual thinking). Sense mapes mentals no hi ha orografia d’allò social. Sense mapa mental, la política no té brúixola. És imprescindible un empelt del pensament visual en la cultura política tradicional. Es tracta de repensar, més que pensar, simplement. Es necessitem noves solucions i no les trobarem sense noves mirades, sense noves perspectives.

Aquest és el document PPT que va acompanyar la meva intervenció:

Otros contenidos

El brutalismo en política

En los años cincuenta y hasta la década de los setenta surgió el brutalismo, un estilo arquitectónico que reivindicaba el valor estético de las...

Despertar

Despertarse después de un mal sueño o una mala noche cuesta. Mucho. Abrir los ojos, levantarse y tomar conciencia de la realidad se convierte...

Desear menos

La flexibilidad y la movilidad se presentan cada día más, en este mundo complejo, como una certeza. Como una condición de nuestro tiempo. La...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.